Domeinregistratie, Hosting

Domeinregistatie

Een domeinnaam registreren bij Rstyle is heel eenvoudig. Er zijn echter een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet jouw domeinnaam uit minimaal 3 en maximaal 63 leestekens bestaan. Je mag alleen tekens uit het Nederlandse alfabet gebruiken of cijfers en het koppelteken, hoofdletters en spaties werken niet. Een domeinnaam kan ook niet beginnen met het koppelteken.

Hoe werkt domeinnaam registratie

Het is eerst belangrijk om te bepalen wie je doelgroep is. Je kan zo meteen een extensie kiezen die bij je doelgroep past. Als je alleen in Nederland actief bent kies je bij voorkeur voor .nl. Een generieke extensie zoals .com of .net werkt net zo goed. Kies vervolgens een domeinnaam die je eenvoudig kan schrijven. Je voorkomt zo dat je bezoekers een typfout maken en op de verkeerde site terecht komen. Kies bij voorkeur voor een kort domein. Een korte naam is eenvoudiger te onthouden. Gebruik eventueel afkortingen om je domeinnaam zo kort mogelijk te houden.

Sinds eind 2016 bied Rstyle domein registratie. Een .nl kun je al bezitten vanaf € 1,- per maand (excl. BTW). (kosten verschillen per extensie) Daarnaast bied Rstyle webruimte aan om de domeinnaam op te hosten. Op deze webruimte kunt een simpele wordpress/joomla site hosten of een grote webshop.

Domein privacy

Bij Rstyle kan je je domein anoniem registreren hiermee kunnen jouw persoonsgegevens niet ingezien worden. Je kan ook gratis gebruik maken van onze anonieme nameservers.

Hosting

De server vallen onder mijn beheer, en worden tijdig voorzien van de nodig updates en security patches. Zo zijn de servers altijd up-to-date! Er zijn diverse soorten van hosting. Hieronder zal ik uitleggen wat het verschil tussen de twee soorten van hosting is die ik aanbied:

Shared Hosting

Shared hosting betekent dat u de server deelt met meerdere klanten. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat de ene website de andere doet vertragen. Dit kan voorkomen als er een zware webshop mee draait op dezelfde server.

Dedicated Hosting

Bij dedicated Hosting beschik je over een eigen server, die ingericht wordt naar uw wensen. Deze server wordt niet gedeeld met andere klanten hierdoor ben je er dus zeker van dat de website(s) optimaal zal blijven presteren.

Wil je een Dedicated server?

Neem contact op